ΑΜΟΡΓΟΣ | 5 ημέρες

Περιγραφή Ταξιδιού

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΙΜΗ ΑΠΟ 379€

Άγριο το τοπίο, ένα ορεινό νησί με βραχώδεις και τραχιές ακτές είναι η Αμοργός. Όσο μικρή κι αν δείχνει, δεν είναι για μια φορά ούτε για λίγες μόνο ημέρες.

Διάρκεια Ταξιδιού

5 ΗΜΕΡΕΣ

Μεταφορά

Προορισμός

Είδος

Θεματικό

Καλοκαίρι

Τιμή

379€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Καθημερινά από 16/07 – 26/08

ΠΤΗΣΕΙΣ

BLUE STAR FERRIES
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΤΑΠΟΛΑ 06:45 – 15:10
ΚΑΤΑΠΟΛΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ 19:00 – 05:00+1

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση με πλοίο της γραμμής Blue Star Ferries.
  • Διαμονή για 4 νύκτες στο ξενοδοχείο Lakki Village ή σε παρόμοιο.
  • Καθημερινό πλούσιο πρωινό.
  • Μεταφορά από το λιμάνι στην Αμοργό στο ξενοδοχείο μας και αντίστροφα.
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου στο νησί.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φόρος διαμονής πληρωτέο απευθείας στο ξενοδοχείο.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η : Αθήνα – Αμοργό

Αναχώρηση νωρίς το πρωί 06:45 από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής με προορισμό την Αμοργό, το λιμάνι της Κατάπολα. Άφιξη και συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας όπου θα μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο μας. Το ξενοδοχείο μας Lakki Village βρίσκεται στην Αιγιάλη. Η υπόλοιπες ημέρες είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 2η – 4η : Αμοργό 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας για να χαλαρώσετε και να γνωρίσετε το νησί. Αξίζει να δείτε, το Βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας, προστάτιδας του νησιού, όπου φυλάσσονται σπάνιες εικόνες και χειρόγραφα. Στη Χώρα βρίσκεται το Βενετσιάνικο Κάστρο, κτισμένο από τον Ιερεμία Γκίζι τον 13ο αιώνα, όπως επίσης η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην αγκαλιά του βράχου. Στο κέντρο της, στο Αρχοντικό του Γαβρά, στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμοργού. Στα Θολάρια υπάρχει τετράγωνος πύργος που ονομάζεται Βίγλα. Η Παναγία Πανοχωριανή απέχει ένα τέταρτο πεζοπορίας από τη Λαγκάδα και το Βυζαντινό Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου μία ώρα περπάτημα από τη Λαγκάδα. Τον αρχαίο βωμό στη θέση προφήτης Ηλίας πάνω από το φαράγγι του Αρακλού στην Αιγιάλη. Βραχογραφίες, έργα ταπεινού καλλιτέχνη, συναντώνται κατά τις οδοιπορίες στα βουνά της Αιγιάλης στο παλιό μονοπάτι προς τη Χώρα. Στην Αρκεσίνη, στη θέση Καστρί, διακρίνονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης.

Όσο αφορά τις παραλίες σας προτείνουμε, την παραλία του Μούρου όπου υπάρχουν και δύο υποθαλάσσιες σπηλιές. Την παραλία της Αγίας Άννας. Διάσημη από το «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν. Βρίσκεται πολύ κοντά στη Χώρα και το Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας και τα νερά της είναι χωρίς υπερβολή κρυστάλλινα! Ο περιβολάς, αμμώδης παραλία μπροστά από το μικρό βραχώδες νησάκι Πεταλίδι. Ο Κάτω Κάμπος, γραφικός κόλπος με άμμο και χαλίκι κοντά στην Κολοφάνα. Επίσης το Αμμούδι, η Παραδείσια και η Καλοταρίτισσα, με την τελευταία να αποτελεί το νοτιότερο κολπίσκο του νησιού. Ο Όρμος της Αιγιάλης, μπορείτε να κολυμπήσετε. Η Μεγάλη Βλιχάδα, αφού όμως αποδεχτείτε το γεγονός ότι θα περπατήσετε αρκετά. Περίπου μια ώρα πεζοπορίας από τα Θολάρια, στη Μικρή Βλιχάδα, βορειοδυτικά των Θολαρίων, επίσης μετά μισή ώρα πεζοπορίας από το χωριό.  Η Ψιλή Αμμος είναι αμμώδης παραλία, όπου θα φτάσετε είτε με λάντζα είτε περπατώντας τριάντα λεπτά από το λιμάνι της Αιγιάλης.

Η Λεβρωσσός στο δρόμο προς τα Θολάρια και αυτή (πριν από την Ψιλή Άμμο), ενώ αν έχετε αντοχές αξίζει και το κολύμπι στην παραλία Χάλαρα ύστερα από πεζοπορία μιας ώρας από το χωριό Ποταμός.  Από την πλευρά των Καταπόλων βρίσκεται το Μαλτέζι, με beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Επίσης, κοντά είναι ο Αγιος Παντελεήμονας και οι Πλάκες και ακόμα πιο κοντά το Κάτω Ακρωτήρι πριν συνεχίσετε για τις Φοινικιές και τους Άγιους Σαράντα. Διαλέξτε την κατάλληλη ανάλογα τα γούστα σας και χαλαρώστε.

Ημέρα 5η : Αμοργό – Πειραιά.

Το πρωινό είναι στην διάθεσή σας. Αργό το απόγευμα θα έχουμε την μεταφορά μας στο λιμάνι των Καταπόλων όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής για την επιστροφή μας στον Πειραιά. Αναχώρηση από Αμοργό στις 19:00 και άφιξη στον Πειραιά στις 05:00.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Τιμή κατ’ άτομο
ΞενοδοχείοΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
Lakki Village ή παρόμοιο.379 €539 €379 €

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ