ΚΥΠΡΟΣ | 5 ΗΜΕΡΕΣ

Περιγραφή Ταξιδιού

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
ΤΙΜΗ ΑΠΟ 445€

Η Κύπρος βρίσκεται σε στρατηγική θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής και μόνο μια νύκτα εν πλω μακριά από τα λιμάνια της Αιγύπτου, του Ισραήλ, του Λιβάνου, της Συρίας και του κοντινότερου ελληνικού νησιού, τη Ρόδο. Ο άφθονος χαλκός της στην αρχαιότητα, έβαλε τη μικρή Κύπρο στο χάρτη. Στην πραγματικότητα η Κύπρος έδωσε στο χαλκό τη λατινική του ονομασία, cuprum. Το αρχαιολογικό αρχείο μαρτυρεί μια πληθώρα από λατρείες και ναούς από  την εποχή του χαλκού, με σπουδαιότερη αυτή της Αφροδίτης. Σύμφωνα με το μύθο, η αρχαία Ελληνίδα θεά του έρωτα και της ομορφιάς, γεννήθηκε σε μια παραλία της Κύπρου στην ακτή (μπορείτε να επισκεφθείτε το χώρο στο δρόμο προς την Πάφο, ένα παραθαλάσσιο ογκόλιθο που ονομάζεται Πέτρα του Ρωμιού). Η Κύπρος με πληθυσμό 946.000 (τέλος του 2013) είναι ένα σύγχρονο νησιωτικό έθνος που διατηρεί το μεσογειακό του χαρακτήρα. Το νησί έχει ήπιο, τυπικό μεσογειακό κλίμα, με άφθονη ηλιοφάνεια και λίγη βροχή. Ενώ η Ελληνική είναι η επίσημη γλώσσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Αγγλική χρησιμοποιείται σχεδόν από όλους (η Κύπρος ήταν υπό βρετανική κυριαρχία από το 1878 μέχρι την ανεξαρτησία της το 1960).Έχει ανεπτυγμένο και σύγχρονο οδικό δίκτυο. Η σήμανση στους δρόμους είναι συνήθως στα Ελληνικά και Αγγλικά και η οδήγηση είναι στην αριστερή πλευρά. Το νόμισμα της Κύπρου είναι το Ευρώ. Οι πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται ευρέως και υπάρχουν ΑΤΜ σε όλες τις μεγάλες πόλεις και πολλά χωριά.

Διάρκεια Ταξιδιού

4 Ημέρες

Μεταφορά

Είδος

Θεματικό

Φθινόπωρο

Τιμή

445€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Σεπτέμβριος : 04/09, 11/09/, 18/09, 25/09
Οκτώβριος : 02/10, 09/10, 16/10, 23/10

ΠΤΗΣΕΙΣ

Sky Express 

GQ 600 Αθήνα Λάρνακα 07:15 08:55
GQ 605 Λάρνακα Αθήνα 22:30 00:00

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Sky Express. 
 • Περιλαμβάνει 1 αποσκευή μέχρι 15 κιλά & μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά. 
 • Μεταφορές από και προς αεροδρόμιο της Λάρνακας στο ξενοδοχείο μας. 
 • Διαμονή για 3 νύκτες σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Λεμεσό. 
 • Καθημερινό πλούσιο πρωινό μπουφέ. 
 • 3 δείπνα συνολικά στα προτεινόμενα ξενοδοχεία.
 • Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου του γραφείου μας
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 155 € ανά άτομο. 
 • Είσοδοι σε μουσεία, ανάκτορα, και γενικά όπου απαιτείται. 
 • Φιλοδωρήματα, ποτά, αναψυκτικά, αχθοφορικά. 
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η : Αθήνα – Λάρνακα – Λεμεσός.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα. Άφιξη μεταφορά στη Λεμεσό και πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαρολίμανο, σήμερα υπερσύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα. Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού ήταν ο τόπος τέλεσης γάμου, του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η : Λεμεσός, προαιρετική εκδρομή στη Λευκωσία.
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την προαιρετική μας εκδρομή στη Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές στα Φυλακισμένα μνήματα, με  τους τάφους, τα κελιά των 9 ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Στο αρχαιολογικό μουσείο, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες, τα Ενετικά τείχη, την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η : Λεμεσός ημέρα ελεύθερη.
Μετά το πρόγευμα η ημέρα σας είναι ελεύθερη για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις παροχές του ξενοδοχείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η : Λεμεσός ημέρα ελέυθερη.
Μετά το πρόγευμα ολόκληρη η μέρα στην διάθεσή σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η : Λεμεσός – Λάρνακα – Αθήνα. 
Μετά το πρόγευμα χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε την παλιά πόλη της Λεμεσού και για να ξεκουραστείτε, πριν την μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΤΙΜΕΣ ανα ΑΤΟΜΟ
ΔΙΚΛΙΝΟΜΟΝΟΚΛΙΝΟΠΑΙΔΙΦΟΡΟΙ ΑΕΡ.
HOTEL KAPETANIOS ODYSSEIA 3*SUP445 €580 €345 €155 €

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σημειώσεις : Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.