ΑΛΣΑΤΙΑ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ | 5 ΗΜΕΡΕΣ - 5 Ημέρες

Ενεργό

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
24 Φεβρουαρίου, 2023 - 28 Φεβρουαρίου, 2023 Διαθέσιμο €720.00
8 διαθέσιμες

Αλσατία: μια ιδιαίτερη περιοχή της Ευρώπης με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό, με ποτάμια και κανάλια, με παραμυθένια χωριά και μεσαιωνικές πόλεις με λιθόστρωτα δρομάκια, μικρές πλατείες και πολύχρωμα σπιτάκια πνιγμένα στα λουλούδια, με απέραντους αμπελώνες, υπέροχες γεύσεις… και καλά κρασιά. Για πολλούς αιώνες ήταν το “μήλον της έριδος” για τους Γάλλους και τους Γερμανούς. Από το 1870 έως το 1945 άλλαξε τέσσερις φορές εθνικότητα και επίσημη γλώσσα. Σήμερα ανήκει μεν στη Γαλλία, όμως διατηρεί την μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της Γερμανίας.

Print Friendly, PDF & Email

Το Καρναβάλι στη Βασιλεία, μιλώντας πολιτιστικά, είναι μέρος της ταυτότητας της πόλης. Βρίσκεται στο επίκεντρο των δημιουργικών της ενεργειών και αντιπροσωπεύει τρεις ημέρες που η πόλη αγριεύει. Λόγω της μοναδικότητας και της ποιότητάς του, το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελβετίας προστέθηκε στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ξεκινάει Δευτέρα 27/2 τα ξημερώματα στις  04.00 π.μ., απότομα και στο απόλυτο σκοτάδι, καθώς έχει προηγηθεί πλήρης συσκότιση στην πόλη). Το δημοφιλές «Morgestraich» μετατρέπει στη συνέχεια το κέντρο της πόλης σε μια θάλασσα από φωτισμένα, ζωγραφισμένα στο χέρι φανάρια, όπου χιλιάδες ντυμένοι αυλητές και ντράμερ συνοδεύουν τα φανάρια τους. Και κάπως έτσι ξεκινάει η παρέλαση των καρναβαλιστών, σε ένα μοναδικό θέαμα που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε !! Από τις 04.00 που γίνεται η έναρξη του καρναβαλιού, ανοίγουν και τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια της πόλης, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά για περισσότερες από 72 ώρες.

Πτήσεις Προγράμματος : 

LH1279             24/02    ΑΘΗΝΑ            ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ          1420     1620
LX1842             28/02    ΖΥΡΙΧΗ            ΑΘΗΝΑ                         1745     2120

Print Friendly, PDF & Email

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1
ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΚΟΛΜΑΡ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος, και αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο εισιτηρίων, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πτήση μας με προορισμό τη Φρανκφούρτη. Άφιξη στη Φρανκφούρτη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Κολμάρ . Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Κολμάρ νωρίς το βράδυ, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη όπου προαιρετικά θα δειπνήσουμε. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 2
ΚΟΛΜΑΡ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ OBERNAI, RIBEAUVILLE, RIQUEWIHR

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο Στρασβούργο, την πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ. Θα μεταφερθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους 6 υψηλότερους στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Στη συνέχεια και στην διαδρομή επιστρέφοντας για το Κολμάρ θα επισκεφθούμε 3 από τα μικρά χωριά της Αλσατίας Πρώτος μας σταθμός το Ομπερναί με την πανέμορφη παλιά πόλη με λιθόστρωτα σοκάκια και χρωματιστά σπίτια. Συνεχίζουμε για το Ριμποβίλ ένα από τα δημοφιλέστερα χωριουδάκια της Αλσατίας. Γοτθικές εκκλησίες, μεσαιωνικά τείχη, εγκαταλελειμμένα κάστρα (τρία τον αριθμό), χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο χωριό. Τελευταίος σταθμός το Ρικβίρ, γνωστό και ως «το χωριό των αμπελουργών», φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη, μέρος των οποίων χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, το πανέμορφο Ρικβίρ. Βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων και δικαίως χαρακτηρίζεται ως «το μαργαριτάρι του δρόμου των κρασιών». Μετά το τέλος της σημερινής μας εκδρομής, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 3
ΚΟΛΜΑΡ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στο Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας, που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού. Η πόλη φρούριο του Μεσαίωνα που διατηρεί ακόμα τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπιτάκια, τις παλιές εκκλησίες, αλλά και το άρτιο μίγμα του Γερμανικού και Γαλλικού πολιτισμού. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο, θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, τις μικρές πλατείες με τις υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία, που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 4
ΚΟΛΜΑΡ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, ΜΥΛΟΥΖΗ

Πρωινό όπου θα το έχουμε σε πακέτο πολύ νωρίς και αναχώρηση στις 02.00 με προορισμό την πόλη της Βασιλείας για να παρακολουθήσουμε την έναρξη του μοναδικού καρναβαλιού που ξεκινάει στις 04.00. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης που μπορούμε να δούμε με το φως της ημέρας, εκτείνονται στην παλιά πόλη της με σημείο συνάντησης τη Markplatz όπου φιλοξενείται η αγορά της πόλης και το εντυπωσιακό κόκκινο Δημαρχείο. Συνεχίστε με τον Καθεδρικό Ναό της πόλης, που βρίσκεται στην πανέμορφη πλατεία του ναού με τα αρκετά μεσαιωνικά κτίρια και μουσεία. Αξίζει να ανεβείτε στη κορυφή για να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, από το Ρήνο μέχρι το Μέλανα Δρυμό. Επόμενη στάση η Πλατεία του θεάτρου, όπου μπορείτε να δείτε το θέατρο της πόλης, που συχνά αποκαλείται Λούβρο της Βασιλείας. Το μεσημέρι θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας για το Κολμάρ με μικρή στάση στην Μυλούζη όπου θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία της πόλης Place de la reunion . Εκεί δεσπόζει ο καθεδρικός ναός Saint Etienne. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Σημειώσεις : Τα αξιοθέατα που αναφέρονται σε κάθε προορισμό είναι ενδεικτικά. Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων μπορεί να διαμορφωθεί. Σημειώσεις ή μη περιλαμβανόμενες παροχές που διαφοροποιούνται, αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της κάθε εκδρομής.

Στην τελική τιμή Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ και ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση με απευθείας πτήσεις της Lufthansa και της Swiss.
 • Περιλαμβάνει 1 αποσκευή μέχρι 20 κιλά & μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Μεταφορές από και προς αεροδρόμιο του εξωτερικού στο ξενοδοχείο μας.
 • Διαμονή για 4 νύκτες στο ξενοδοχείο Greet Hotel 3*+ ή σε παρόμοιο.
 • Καθημερινό πλούσιο πρωινό μπουφέ.
 • Όλες οι εκδρομές – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα με Ελληνόφωνο συνοδό.
 • Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου του γραφείου μας
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων και check points 195 € ανά άτομο.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, κάστρων και γενικά όπου απαιτείται.
 • Φιλοδωρήματα, ποτά, αναψυκτικά, αχθοφορικά και λοιπά έξοδα.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
Τιμοκατάλογος

Ξενοδοχείο Τιμή κατά άτομο
Δίκλινο Μον/νο Παιδί Φορ. Αερ.
Greet Hotel 3*+ 525 € 645 € 465 € 195 €
Print Friendly, PDF & Email

Μπορείτε να στείλετε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

ΑΛΣΑΤΙΑ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ | 5 ΗΜΕΡΕΣ
Από €720.00
ανά Ενήλικας σε Δίκλινο
Από €840.00
ανά Ενήλικας σε Μονόκλινο
Από €660.00
ανά Παιδί με 2 γόνεις στο ίδιο δωμάτιο

Λεπτομέρειες Ταξιδιού

 • 20
 • 4
 • 24/02/2023
 • Αεροπορική Εκδρομή