ΧΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ | 4 ΗΜΕΡΕΣ - 4 Ημέρες

Ενεργό

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
10 Ιουνίου, 2022 - 13 Ιουνίου, 2022 Limited €325.00
4 διαθέσιμες

ΣΥΝΟΨΗ

Μεθυστικό άρωμα μαστίχας. Κάστρα και ευωδιές..! Χιώτικο θαλασσινό καπετανάτο! Χίος ευωδιαστή, Χίος μεσαιωνική, Χίος κοσμοπολίτικη και ευλογημένη… Ξακουστή για την καραβοσύνη της, για το σπάνιο δάκρυ του μαστιχόδεντρου, για τη λαϊκή της παράδοση και τα καστροχώρια της η Χίος είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα θαύματα, από χρώματα και εικόνες, όλα διυλισμένα μέσα από τις μυρωδιές της μαστίχας και της θάλασσας.

Extra tip: Στις ομορφιές της πόλης που θα απολαύσετε, ζητήστε να μάθετε για τον Αριούσιο οίνο (κράσι της Χίου), που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν το πρώτο κόκκινο κρασί στην ιστορία που τότε ονομαζόταν και μέλας οίνος (μαύρο κρασί), το οποίο εξαγόταν στην Αθήνα και στη Ρώμη ήδη από τον 5ο αιώνα και ήταν ακραία πολυτέλεια, να μπορεί κανείς να το γευτεί, γιατί ήταν σπάνιος και ακριβός.

Πτήσεις Προγράμματος :

GQ240            10/06 ΑΘΗΝΑ           ΧΙΟΣ               07:20  08:10
GQ243            13/06 ΧΙΟΣ               ΑΘΗΝΑ           19:15  20:05

Print Friendly, PDF & Email

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1
ΑΘΗΝΑ – ΧΙΟΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΥΛΟΙ, ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ, ΚΑΣΤΡΟ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πτήση μας με προορισμό τη Χίο, την πατρίδα της ευωδιαστής μαστίχας και κατά μία εκδοχή πατρίδα του Ομήρου. Άφιξη στη Χίο και επιβίβαση στο λεωφορείο μας. Ξεκινάμε την εκδρομή μας προς τους Μύλους, στα Ταμπάκικα (παλαιά βιομηχανική ζώνη), όπου σήμερα δεσπόζουν 4 αποκατεστημένοι ανεμόμυλοι. Οι ανεμόμυλοι αυτοί μαζί με άλλους που υπήρχαν στην ίδια περιοχή εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των γειτονικών βυρσοδεψείων, των εργαστηρίων στα οποία γινόταν κατεργασία δερμάτων. Θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και στην συνέχεια αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Δασκαλόπετρα και την Πέτρα του Ομήρου. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Κάστρο, στη Βιβλιοθήκη του Κοραή και στη Μητρόπολη. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και καφέ. Αργότερα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 2
ΧΙΟΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΛΙΣΣΟΣ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ, ΧΩΡΙΟ ΠΙΤΥΟΣ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε με κατεύθυνση προς τη Βολισσό. Πρόκειται για ένα χωριό με μεγάλη ιστορία, που κατά τον Θουκυδίδη, ήταν κάποτε μια παλιά αιολική πόλη και ήταν ανάμεσα σε αυτές που ερίζουν για την καταγωγή του Ομήρου. Τα βυζαντινά χρόνια, στην κορυφή ενός λόφου, κατασκευάστηκε ένα κάστρο με σχήμα τραπεζίου και έξι κυκλικούς πύργους. Μετά τη Βολισσό, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, οδεύουμε προς την Αγία Μαρκέλλα, που είναι το μεγαλύτερο προσκύνημα του νησιού. Ο ίδιος ο ιερός ναός είναι και ο τόπος του μαρτυρίου της Αγίας δίπλα στη θάλασσα. Επόμενος προορισμός της εκδρομής μας είναι το χωριό Πιτυός, xτισμένο σε ένα μοναδικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και πεδιάδα. Στο τοπίο παρεμβάλλεται και ένα βυζαντινός πύργος, μικρές εκκλησίες και ένα ανεμόμυλος. Χρόνος για φαγητό και καφέ. Προαιρετική εκδρομή με καραβάκι προς το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών (έξοδα ατομικά), όπου στο λιμάνι μας υποδέχεται η γοργόνα, σήμα κατατεθέν του νησιού και της ναυτοσύνης του. Εκεί αδημονούμε να θαυμάσουμε τη φυσική ομορφιά και τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού όπως το ναυτικό μουσείο (έξοδα ατομικά) και το Μοναστήρι του Ευαγγελισμού, που έχει φιλοτεχνήσει με αγιογραφίες ο Φώτης Κόντογλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το υπόλοιπο της ημέρας είναι στην διάθεσή σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 3
ΧΙΟΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑ

Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο μας. Μετά επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για εκδρομή στα Νοτιόχωρα, τα γνωστά «Μαστιχοχώρια». Θα περάσουμε από την περιοχή του Κάμπου και επίσκεψη (εφόσον είναι ανοικτά) στο μουσείο Citrus, όπου εκεί θα έχουμε περιήγηση σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτήματα όπου θα μας παρουσιάσουν όλη την ιστορία του Κάμπου, με εκθέματα φωτογραφιών-αντικειμένων. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Μηνά όπου εκεί μαρτύρησαν πάνω από 2500 Χιώτες, τους οποίους ύστερα από ηρωική αντίσταση, έσφαξαν και έκαψαν ζωντανούς οι Οθωμανοί. Τα σημάδια από το αίμα και τη φωτιά φαίνονται ακόμα και σήμερα στο δάπεδο του ναού! Η εκδρομή μας συνεχίζεται με πέρασμα από το χωριό Αρμόλια, γνωστό για τα κεραμικά του. Με το άρωμα της μαστίχας να μας «κυνηγάει», φτάνουμε στο ζωγραφιστό χωριό «Πυργί» με την θαυμάσια αρχιτεκτονική του και τα μοναδικά ξυστά στις προσόψεις των σπιτιών. Επίσης μπορούμε να επισκεφτούμε την εκκλησία-κόσμημα του 12ου αιώνα, αυτή των Αγίων Αποστόλων (θα χρειαστεί ραντεβού). Πριν φτάσουμε στα Μεστά θα κάνουμε μικρή στάση σε περιοχή με μαστιχόδενδρα για να δούμε από κοντά τα μοναδικά αυτά στο είδος τους δένδρα. Τα Μεστά είναι μεσαιωνικό χωριό πρότυπο αμυντικής αρχιτεκτονικής, με τα στενά σκεπαστά σοκάκια και γεμάτα μεσαιωνικά μνημεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 4
ΧΙΟΣ – ΑΝΑΒΑΤΟΣ – ΑΥΓΩΝΥΜΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την εκδρομή μας προς την Κεντρική Χίο, με επίσκεψη στο περίφημο Μοναστήρι της Νέα Μονής, το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού, με θαυμάσια ψηφιδωτά. Η Μονή ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κων/νο το 1042μ.Χ που συγκαταλέγεται στα μνημεία της UNESCO. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό Ανάβατος, όπου είναι κτισμένο σε απότομη πλαγιά και προσφέρει καταπληκτική-πανοραμική θέα. Το χωριό ονομάζεται επίσης “ΜΥΣΤΡΑΣ” της Χίου. Σήμερα σώζεται η εκκλησία του Ταξιάρχη που εν μέρει έχει αναστηλωθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία. Συνεχίζουμε για να δούμε το χωριό Αυγώνυμα όπου είναι κτισμένο σε γραφική πλαγιά και έχει χαρακτηριστικά μικρά, πέτρινα σπίτια με αψιδωτά παράθυρα, κτισμένα για οχυρωματική άμυνα στις επιθέσεις των πειρατών. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, γεμάτοι από όμορφες εικόνες και πλούτο αισθήσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει, τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Τα τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι κατόπιν διαθεσιμότητας.

Στην τιμή πακέτου περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Χίος – Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Sky Express.
 • Περιλαμβάνει 1 αποσκευή μέχρι 20 κιλά & μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Μεταφορές από και προς αεροδρόμιο της Χίου στο ξενοδοχείο μας.
 • Διαμονή για 3 νύκτες στο ξενοδοχείο Erytha hotel & resort 4* ή παρόμοιο.
 • Καθημερινό πλούσιο πρωινό μπουφέ.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Εκδρομές όπως αναφέρονται στο ενδεικτικό πρόγραμμα.
 • Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου του γραφείου μας

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων 75 € ανά άτομο.
 • Φιλοδωρήματα, ποτά, αναψυκτικά, αχθοφορικά και λοιπά.
 • Φόρος διανυκτέρευσης 3,00€ την ημέρα ανά άτομο.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
Τιμοκατάλογος Αγίου Πνεύματος

Ξενοδοχείο Τιμή κατά άτομο
Δίκλινο Μον/νο Τρίκλ. Παιδί Φόρ Αερ.
Erytha hotel & resort 4* 325 € 438 € 276 € 229 € 75 €
Print Friendly, PDF & Email

Μπορείτε να στείλετε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

ΧΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ | 4 ΗΜΕΡΕΣ
Από €325.00
ανά Ενήλικας σε Δίκλινο
Από €438.00
ανά Ενήλικας σε Μονόκλινο
Από €229.00
ανά Παιδί με 2 γόνεις στο ίδιο δωμάτιο
Από €276.00
ανά Ενήλικας σε Τρίκλινο

Λεπτομέρειες Ταξιδιού

 • 20
 • 3
 • 10/06/2022
 • Αεροπορική Εκδρομή