ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΟΝΤΟΣ | 8 ΗΜΕΡΕΣ - 8 Ημέρες

Η Καππαδοκία είναι μια μαγευτική περιοχή της Μικρασιατικής γης με μοναδικά αξιοθέατα και ιστορία χαμένη στα βάθη των αιώνων. Μια περιοχή με υπόγειες πόλεις, θεόρατα πέτρινα γλυπτά-φυσικές “καμινάδες” – ένα σεληνιακό, σουρεαλιστικό τοπίο, στο οποίο άφησαν τα ίχνη τους πλήθη λαών και πολιτισμών και αποτέλεσε θέατρο πολλών σημαντικών γεγονότων. Το “Όγδοο Θαύμα του Κόσμου”, τα “Μετέωρα της Ανατολής”, είναι ένα υπαίθριο μουσείο και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τα νότια παράλια της Μαύρης Θάλασσας είναι μια περιοχή γεμάτη μυστήριο και γοητεία. Στα δαντελωτά και δυσπρόσιτα ακρογιάλια της βόρειας Μικράς Ασίας οι ποντοπόροι Έλληνες πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια τόλμησαν να παραβιάσουν το άγνωστο, να τιθασεύσουν τα στοιχεία της φύσης και να ιδρύσουν στο διάβα των αιώνων πολιτείες-κιβωτούς του πολιτισμού τους, μετατρέποντας τον Άξενο/αφιλόξενο Πόντο με τις φουρτούνες, τις ομίχλες και την αγριότητα των παροικούντων εθνών, σε Εύξεινο/φιλόξενο, με τον πλούτο των αποικιών τους. Ένας πολιτισμός με ζωή περίπου 25 αιώνων, που ξεριζώθηκε βίαια, οριστικά και τελεσίδικα το 1922, ένα έτος-ορόσημο στην ελληνική ιστορία, παρόμοιου μεγέθους με το 1453.  Το ταξίδι στην Καππαδοκία και στον Πόντο είναι ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο!!!

Print Friendly, PDF & Email

Μια 8ήμερη εκδρομή όπου μερικά από αυτά που θα θαυμάσουμε είναι Καισάρεια, Προκόπι, Κοιλάδες Πασαμπάγκ, Ιχλάρα και Γκιόρεμε, Ουτσχισάρ, Άβανος, Σινασσός, Αμάσεια, Μερζιφούντα, Σαμψούντα, Ιασώνειο Ακρωτήριο, Ορντού/Κοτύωρα, Κερασούντα, Τραπεζούντα, Παναγία Σουμελά και πολλά ακόμη.

Πτήσεις Προγράμματος :

TK 1846            ΑΘΗΝΑ            ΚΩΝ/ΠΟΛΗ      10:35    12:05
TK 2014            ΚΩΝ/ΠΟΛΗ      ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ       16:10    17:30
TK 2829            ΤΡΑΠ/ΝΤΑ       ΚΩΝ/ΠΟΛΗ      11:45    13:35
TK 1843            ΚΩΝ/ΠΟΛΗ      ΑΘΗΝΑ             19:05    20:30

Print Friendly, PDF & Email
Ημέρα 1
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος και αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο εισιτηρίων, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πτήση μας μέσω Κωνσταντινούπολης για μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Κεντρικής Ανατολίας, την Καισάρεια, την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας και την μεγαλύτερη πόλη της. Άφιξη στην Καισαρεία, επιβίβαση στα λεωφορεία μας και άμεσα αναχωρούμε για μια σύντομη περιήγηση στην πόλη, στην οποία δεσπόζει το κάστρο με τα τεράστια τείχη και τους πύργους του, που σώζονται σε άριστη κατάσταση. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι το Προκόπι (Ουργκούπ), στην καρδιά της Καππαδοκίας, που θα αποτελέσει τη βάση μας για να εξερευνήσουμε την ευρύτερη περιοχή με τα λαξευτά πετρομονάστηρα και τις τρωγλοδυτικές κατοικίες κατά τις επόμενες τρεις μέρες. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 2
ΠΡΟΚΟΠΙ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΙΝΑΣΣΟΣ, ΜΑΛΑΚΟΠΗ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΙΧΛΑΡΑ, ΚΑΡΒΑΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Σήμερα το ξεκινάμε την εξερεύνηση της Καππαδοκίας, της ηφαιστειογενούς αυτής περιοχής, όπου ο άνεμος και η βροχή εργάστηκαν επί αιώνες για να σμιλέψουν τη λάβα και να δημιουργήσουν τους γιγαντιαίους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες που συνθέτουν αυτό το υπέροχο σουρεαλιστικό τοπίο. Πρώτος μας σταθμός της σημερινής μας διαδρομής θα είναι στην μικρή κωμόπολη Σινασσό (Μουσταφά-πασά/Mustafapaşa) με έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, τον πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας θα φθάσουμε στην υπόγεια πολιτεία Μαλακοπή (Ντερίνκουγιου, Derinkuyu), που είναι σκαμμένη περίπου 80 μέτρα κάτω από έναν λόφο με ολόκληρα δωμάτια, αποθήκες, εκκλησάκια κλπ. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε μέρος της κοιλάδας Ιχλάρα (Περιστρέμα) με τις περίφημες λαξευτές εκκλησίες. Τέλος, θα επισκεφθούμε τον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης – πατρίδα του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 3
ΠΡΟΚΟΠΙ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΆΒΑΝΟΣ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΑΣΑΜΠΑΓΚ, ΠΡΟΚΟΠΙ, ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΡΒΙΣΗΔΩΝ, ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Άβανο, που είναι κτισμένη στις όχθες του Κόκκινου ποταμού (Κιζίλ Ιρμάκ, ο Άλυς των αρχαίων) και φημίζεται για τα περίτεχνα κεραμικά της. Βόλτα στην πόλη και αναχώρηση για την κοιλάδα Πασαμπάγκ (Paşabağ) (Pasabag/Paşabağları) με τους χαρακτηριστικούς βράχους, κώνους, σε σχήμα καμινάδας να αποτελούν ένα από τα συνήθη καρτ ποστάλ και τα πιο φωτογραφημένα τοπία της Καππαδοκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και στη συνέχεια θα απολαύσουμε τον εκστατικό Χορό των Δερβίσηδων, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους υπό τους ήχους παραδοσιακής θρησκευτικής μουσικής, στην προσπάθειά τους να ενωθούν με τον Θεό. Διανυκτέρευση. Για όσους επιθυμούν να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία, προτείνουμε μια μοναδική βόλτα με αερόστατο πάνω από την περιοχή της Καππαδοκίας, που προσφέρει μαγευτικές εικόνες κατά την ανατολή του ήλιου.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 4
ΠΡΟΚΟΠΙ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΓΚΙΟΡΕΜΕ, ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ – ΑΜΑΣΕΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Γκιόρεμε (Κόραμα, Göreme) και την ομώνυμη πόλη, μια από τις πιο χαρακτηριστικές της Καππαδοκίας, με τα τρωγλοδυτικά σπιτάκια σμιλεμένα και χωμένα μέσα στα βράχια. Η πόλη και η ηφαιστειακή κοιλάδα της περιοχής αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη μικρή τρωγλοδυτική πόλη Ουτσχισάρ (Uçhisar), κτισμένη ψηλά στον βράχο, από το κάστρο της οποίας θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της περιοχής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αμάσεια, μια γραφική πόλη της ενδοχώρας, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γεζίλ Ιρμάκ, του αρχαίου Ίρι (Yeşil Irmak: Πράσινος ποταμός). “…Η δε ημετέρα πόλις κείται εν φάραγγι βαθεία και μεγάλη, δη ης ο Ίρις φέρεται ποταμός…” Έτσι περιγράφει την γενέτειρά του Αμάσεια, ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων (64 π.Χ.-24 μ.Χ.). Υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του βασιλείου του Πόντου, που ιδρύθηκε από τον Μιθριδάτη Α΄ το 281 π.Χ., το οποίο, μετά από τους τρεις Μιθριδατικούς πολέμους, ηττήθηκε από τους Ρωμαίους το 70 π.Χ. Το 1174 η Αμάσεια κατακτήθηκε από τους Σελτζούκους και το 1393 από τους Οθωμανούς. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Αμάσεια, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 5
ΑΜΑΣΕΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕΡΖΙΦΟΥΝΤΑ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στις αρχές του 20ού αιώνα, το ελληνικό στοιχείο της περιοχής της Αμάσειας αριθμούσε 155.000 κατοίκους σε 392 ενορίες με ισάριθμες εκκλησίες και 325 σχολεία, όπου φοιτούσαν 10.000 μαθητές και δίδασκαν 565 δάσκαλοι. Ήταν επίσης έδρα Μητρόπολης. Οι Έλληνες κάτοικοι της πόλης ασχολούνταν με τη γεωργία, το εμπόριο και τις τέχνες. Το 1915 απελάθηκαν 90.000 κάτοικοι της περιοχής και όσοι παρέμειναν υπέστησαν σκληρούς διωγμούς. Το “Δικαστήριο Ανεξαρτησίας”, που συστήθηκε στην πόλη από τον Μουσταφά Κεμάλ τον Σεπτέμβριο του 1921 με στόχο την μαζική εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου κάτω από ένα νομιμοφανές πλαίσιο (και μακριά από τα προξενεία Δυτικών χωρών), καταδίκασε σε θάνατο δι΄ απαγχονισμού περίπου 180 άτομα. Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης θα δούμε την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου έλαβαν χώρα τα τραγικά γεγονότα του 1921, καθώς και τους εντυπωσιακούς λαξευμένους τάφους των βασιλέων του Πόντου. Θα επισκεφθούμε επίσης το αρχαιολογικό μουσείο της Αμάσειας, ένα από τα σπουδαιότερα της Τουρκίας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Σαμψούντα. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε και στην Μερζιφούντα (Merzifon), στην οποία το 1886 ιδρύθηκε από Αμερικανούς ιεραπόστολους το Κολλέγιο Ανατόλια ή Αμερικάνικο Κολλέγιο, ενώ το 1903 ιδρύθηκε και ο Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος “Πόντος” από Έλληνες σπουδαστές και αποφοίτους του Κολλεγίου, με πολυσχιδείς δράσεις: δημιούργησε βιβλιοθήκη, ανέβαζε θεατρικές παραστάσεις, συγκρότησε ομάδα ποδοσφαίρου, διατηρούσε τμήμα μουσικής κλπ. Το Κολλέγιο Ανατόλια προσέφερε στους Έλληνες και Αρμενίους σπουδαστές του εκπαίδευση υψηλής ποιότητας. Το 1921 καταδικάστηκαν σε θάνατο διά απαγχονισμού δύο καθηγητές, δύο απόφοιτοι και ένας μαθητής του Κολλεγίου, το οποίο προτού κλείσει οριστικά με απόφαση του τουρκικού κράτους το 1921, είχε αναστείλει τη λειτουργία του από το 1916 έως το 1918. Το Ανατόλια επαναλειτούργησε στην Θεσσαλονίκη το 1924. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για την Σαμψούντα (Samsun), την αρχαία Αμισό, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και σημαντικό λιμάνι της Ανατολίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Σαμψούντα, παραλαβή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα που θα έχουμε το δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 6
ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΑΣΩΝΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ, ΟΡΝΤΟΥ/ΚΟΤΥΩΡΑ, ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Το όνομα Σαμψούντα προήλθε από την έκφραση “είς Αμισόν”, που σταδιακά έγινε Σαμσούν και Σαμψούντα, κατ’ αντιστοιχία του “είς την Πόλη” που έγινε Ισταμπούλ. Ιδρύθηκε γύρω στον 7ο π.Χ. αιώνα από αποίκους της Μιλήτου, όμως σήμερα δίνει την όψη πόλης που δημιουργήθηκε πρόσφατα, καθώς τίποτα δεν θυμίζει το λαμπρό ελληνικό παρελθόν της. Η απόβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στην Σαμψούντα στις 19 Μαΐου 1919 θεωρείται η αρχή του τουρκικού πολέμου ανεξαρτησίας και αποτελεί εθνική γιορτή στην Τουρκία, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και την απαρχή της τελικής φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και έχει ορισθεί ως ημέρα μνήμης των θυμάτων αυτής. Μετά την πρωινή ξενάγηση στην πόλη θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας, που θα μας φέρει αρχικά στο Ιασώνειον Άκρον ή Ιασώνειο Ακρωτήριο (Yason Burnu), εκεί όπου οι Αργοναύτες έκαναν θυσίες προς τιμήν του Δία κατά την πορεία τους προς την Κολχίδα, αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας. Συνεχίζουμε για τα Κοτύωρα/Ορντού, μικρό λιμάνι του Εύξεινου Πόντου, που πέρασε στην ιστορία χάρη στους Μύριους του Ξενοφώντα (“Κύρου Ανάβασις”) που στάθμευσαν εκεί για 45 μέρες κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Η πόλη εκτείνεται στους πρόποδες του ύψους 550 μέτρων δασωμένου λόφου Μπόζτεπε (Boztepe) και είναι γεωργικό κέντρο κυρίως παραγωγής φουντουκιών. Στο παρελθόν ήταν μια πανέμορφη πόλη, με μεγαλοπρεπή παλιά αρχοντικά παρατεταγμένα στις πλαγιές του Μπόζτεπε, που το καθένα είχε θέα προς τη θάλασσα, σήμερα όμως έχει μετατραπεί σε τσιμεντούπολη. Φθάνοντας θα δούμε τον ναό της Υπαπαντής και θα ανεβούμε με το τελεφερίκ στον λόφο. Επόμενος σταθμός μας η Κερασούντα, η πόλη των κερασιών, αλλά και των φουντουκιών. Η πόλη ιδρύθηκε το 2ο π.X. αιώνα από τον βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη, παππού του Μιθριδάτη. Το 69 π.Χ. την κατέλαβε ο Ρωμαίος στρατηγός Λούκουλλος – που ήξερε να εκτιμά τις γαστριμαργικές απολαύσεις – και μετέφερε στην Ευρώπη την πρώτη κερασιά (ή ίσως ένα δέντρο της τοπικής χλωρίδας, που πήρε το όνομα Κέρασος από την πόλη από την οποία προήλθε). Ήταν η μοναδική πόλη του Πόντου που μέχρι τον ξεριζωμό είχε ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος υπερτερούσε αριθμητικά του μουσουλμανικού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στην πόλη θα δούμε τον ναό του Αγίου Νικολάου, καθώς και τα παλιά αρχοντικά σπίτια των Ελλήνων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Τραπεζούντα, την θρυλική μητρόπολη της νοτιοανατολικής πλευράς του Εύξεινου Πόντου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ακολουθεί το δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 7
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Η πόλη της Τραπεζούντας ιδρύθηκε στα τέλη του 7ου π.Χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους της Σινώπης. Εδώ έφθασαν το 400 π.Χ. οι Μύριοι του Ξενοφώντα από τα Κούναξα της Περσίας, έχοντας διασχίσει το οροπέδιο της Ανατολίας και τον ορεινό όγκο των Ποντικών Άλπεων ύστερα από έξι μηνών πεζοπορία. “…Επί θάλατταν εις Τραπεζούντα, πόλιν Ελληνίδα, οικουμένην έν τω Εύξείνω Πόντω, Σινωπέων αποικίαν έν τη Κόλχων χώρα…”. Ποτέ ως τότε και ποτέ ξανά για τα επόμενα 1622 χρόνια στρατός δεν κατάφερε να διαβεί τα δύσβατα μονοπάτια των βουνών στην ενδοχώρα της δυτικής Ασίας και να φτάσει στην παραθαλάσσια πολιτεία. Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η Τραπεζούντα αναφέρεται στις πηγές, τρεις αιώνες μετά την ίδρυσή της. Πάντως θα πρέπει να ήταν ήδη μια πλούσια πόλη, αφού μπόρεσε να θρέψει για έναν μήνα τους 8.600 στρατιώτες του Ξενοφώντα. Το μαυροθαλασσίτικο αυτό λιμάνι στους πρόποδες της οροσειράς του Πόντου, έξι μερόνυχτα μακριά από την πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και σταθμός στον περίφημο Δρόμο του Μεταξιού, αποτέλεσε σημείο συνάντησης θρησκειών, γλωσσών και πολιτισμών ανά τους αιώνες. Διετέλεσε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Μεγάλων Κομνηνών από το 1204, μετά την κατάληψη της Βασιλεύουσας από τους σταυροφόρους της Δ΄ Σταυροφορίας, έως το 1261 μετά την ανακατάληψή της από τους ηγεμόνες της Νικαίας, και έμεινε για λίγο διάστημα ο τελευταίος προμαχώνας του βυζαντινού πολιτισμού – κατελήφθη και προσαρτήθηκε στην Οθωμανική αυτοκρατορία το 1461. Υπήρξε μεγάλο αστικό και πολιτιστικό κέντρο των Ελλήνων μέχρι το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή, όταν το ελληνικό στοιχείο αναγκάστηκε πλέον να καταφύγει στην Ελλάδα. Πρωινή ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την νεοκλασική Βίλα Καπαγιαννίδη του 1906, την έπαυλη του Κωστάκη Θεοφύλακτου του 1900 που σήμερα είναι λαογραφικό, ιστορικό και αρχαιολογικό μουσείο, το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας, ένα από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας του 13ου αιώνα, το κόσμημα των χριστιανικών μνημείων της Τραπεζούντας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ιερότερο προσκύνημα της ποντιακής γης, την μονή της Παναγίας Σουμελά, που είναι κτισμένη σε μια εξαιρετική τοποθεσία, “γαντζωμένη” στο κοίλωμα ενός κάθετου βράχου. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ιδιαιτερότητα της κατασκευής, τις θαυμάσιες τοιχογραφίες, το αγίασμα και την όλη μεγαλοπρέπεια του χώρου με τη μοναδική θέα του όρους Μελά και το φαράγγι του ποταμού Πυξίτη (Piskala Dere). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Τραπεζούντα και χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη και την αγορά της. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 8
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και λίγος χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Τραπεζούντας όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Print Friendly, PDF & Email

Σημειώσεις: Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Στην τελική τιμή Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση από Αθήνα – Καισάρεια και Τραπεζούντα – Αθήνα με πτήσεις της Turkish Airlines.
 • Περιλαμβάνει 1 αποσκευή μέχρι 20 κιλά & μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μεταφορές από και προς αεροδρόμιο τα αεροδρόμια του εξωτερικού στο ξενοδοχείο μας.
 • Διαμονή για 3 νύκτες στο Προκόπι σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.
 • Διαμονή για 1 νύκτα στην Αμάσεια σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*.
 • Διαμονή για 1 νύκτα στην Σαμψούντα σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.
 • Διαμονή για 3 νύκτες στη Τραπεζούντα σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.
 • Καθημερινό πλούσιο πρωινό σε μπουφέ.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Όλες οι μεταφορές όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής.
 • Ξεναγήσεις – εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο ενδεικτικό πρόγραμμα με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου του γραφείου μας.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία, ανάκτορα, και γενικά όπου απαιτείται.
 • Φιλοδωρήματα, ποτά, αναψυκτικά, αχθοφορικά.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
Τιμοκατάλογος Καλοκαίρι

Ξενοδοχείο Τιμή κατά άτομο
Δίκλινο Μον/νο Παιδί. Φόροι Αερ.
Ξενοδοχεία 3* & 4* 870 € 1120 € 770 €
Print Friendly, PDF & Email


embedded google maps

Μπορείτε να στείλετε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΟΝΤΟΣ | 8 ΗΜΕΡΕΣ
Από €870.00
ανά Ενήλικας σε Δίκλινο
Από €1,120.00
ανά Ενήλικας σε Μονόκλινο
Από €770.00
ανά Παιδί με 2 γόνεις στο ίδιο δωμάτιο

Λεπτομέρειες Ταξιδιού

 • 20
 • 7
 • 03/07, 24/07, 07/08, 14/08, 21/08, 28/08, 04/09, 18/09
 • Αεροπορική Εκδρομή