ΛΑΠΩΝΙΑ – ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ | 7 ΗΜΕΡΕΣ - 7 Ημέρες

Ενεργό

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
2 Ιανουαρίου, 2023 - 8 Ιανουαρίου, 2023 Διαθέσιμο €2,450.00
8 διαθέσιμες

7ήμερη εκδρομής στην χώρα του Άγιου Βασίλη, Ελσίνκι, Κούουσαμο, Ράνουα, Ροβανιέμι (Χωριό του Άγιου Βασίλη), Αρκτικός Κύκλος, Santa Park, Βόρειο Σέλας και πολλά ακόμη !

Πτήσεις Προγράμματος : 

A3 4090            02/01    ΑΘΗΝΑ            ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ     14:30    18:40
TK 1762            08/01    ΕΛΣΙΝΚΙ           ΚΩΝ/ΠΟΛΗ      12:30    17:00
TK 1843            08/01    ΚΩΝ/ΠΟΛΗ      ΑΘΗΝΑ             19:45    20:10

Print Friendly, PDF & Email
Ημέρα 1
ΑΘΗΝΑ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΜΟΥΣΕΙΟ ARKTIKUM

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος και αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο εισιτηρίων είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πτήση μας με προορισμό το Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της φινλανδικής Λαπωνίας. Βρισκόμαστε στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αλάσκα και πιο ψηλά από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Άφιξη στο Ροβανιέμι, περιήγηση της πόλης και επίσκεψη στο μουσείο ARKTIKUM, όπου θα θαυμάσουμε σε όλο της το μεγαλείο τη λαϊκή τέχνη και την εξέλιξη των Λαπώνων. Επίσης, στο όμορφο αμφιθέατρο του μουσείου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για το Βόρειο Σέλας και τον Ήλιο του Μεσονυχτίου. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα που θα απολαύσουμε το δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 2
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, SANTA PARK, SNOWMAN WORLD, ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Σήμερα θα επισκεφθούμε τον Αρκτικό Κύκλο όπου βρίσκεται το σπίτι του Άγιου Βασίλη, τον οποίο θα συναντήσετε προσωπικά και θα έχετε την δυνατότητα να φωτογραφηθείτε μαζί του. Από το ταχυδρομείο του μπορείτε να στείλετε τις ευχητήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες σας!!! Περιπλανηθείτε στο Arctic Circle Shopping Gallery, όπου θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε αναμνηστικά δώρα από τα όμορφα μαγαζιά. Επίσκεψη στο Snowman World για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι και να συμμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες, όπως πατινάζ στον πάγο, μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι, αλλά και τσουλήθρες πάγου! Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο SANTA PARK, την DISNEYLAND της Λαπωνίας, που θα σας μεταφέρει σ’ έναν παραμυθένιο κόσμο και θα νοιώσετε σαν παιδιά. Κτισμένο στο εσωτερικό μιας τεράστιας σπηλιάς, προσφέρει δυνατότητα ποικιλίας παιχνιδιών για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Συνεχίζουμε για το IGLOO RESTAURANT – SNOWLAND, το οποίο κατασκευάζεται κάθε χρόνο σε απόσταση 3 χιλιομέτρων έξω από το Ροβανιέμι. Εκεί, θα θαυμάσουμε τον τρόπο κατασκευής από κομμάτια πάγου του εστιατορίου και των δωματίων (για τους τολμηρούς που θέλουν να περάσουν την νύχτα τους μέσα στους πάγους), την DISCO από πάγο και το εστιατόριο με τα τραπέζια, καρέκλες, ποτήρια, όλα φτιαγμένα από πάγο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος και αργότερα θα έχουμε το δείπνο μας. Στην συνέχεια βραδινή εξόρμηση για να δούμε το Βόρειο Σέλας, εάν και εφ΄ όσον σταθούμε τυχεροί. Το Βόρειο Σέλας είναι δυνατόν να παρατηρηθεί στην Φινλανδική Λαπωνία – η θέση μας στον Αρκτικό Κύκλο μας δίνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να το δούμε. Ο οδηγός μας θα μας μεταφέρει στα καλύτερα σημεία για να απολαύσουμε το μοναδικό αυτό φαινόμενο.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 3
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΚΟΥΟΥΣΑΜΟ, ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΧΙΟΝΙΟΥ (SNOWMOBILES), ΨΑΡΕΜΑ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ, ΣΚΥΛΙΑ ΧΑΣΚΙΣ, ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. στην συνέχεια αναχώρηση για το Κούουσαμο (Κuusamo) Η σημερινή μέρα υπόσχεται συναρπαστικές εμπειρίες μέσα στην πανέμορφη χιονισμένη φύση. Ξεκινάμε για το ταξίδι μας στο απέραντο λευκό κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Ακολουθήστε μας με τα μηχανάκια του χιονιού σε ένα σαφάρι στο πουθενά, πάνω από παγωμένες λίμνες και ανάμεσα σε πυκνά έλατα. Φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και με τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Θα διδαχθούμε από τους Λάπωνες τον χειρισμό του snowmobile και αμέσως μετά θα το οδηγήσουμε μόνοι μας, εξερευνώντας την κατάλευκη Λαπωνική ύπαιθρο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για ψάρεμα στο παγωμένο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την τοπική φάρμα με τους τάρανδους, όπου θα μάθουμε να οδηγάμε έλκηθρο που έλκουν οι τάρανδοι και φυσικά να αποκτήσουμε το απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης (500 m). Ακολουθεί η επίσκεψή μας στην φάρμα με τα πανέμορφα σκυλιά χάσκις και η βόλτα με αυτά (750 m). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας χρόνος ελεύθερος και δείπνο. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 4
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟΣ ΣΤΗ ΡΑΝΟΥΑ, MURR MURR, FAZER – ΟΥΛΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ΡΑΝΟΥΑ, το πιο όμορφο ζωολογικό πάρκο της Φινλανδίας. Εδώ θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον πολικές αρκούδες, λευκούς αετούς, λύκους, τάρανδους, λευκές κουκουβάγιες, σκιουράκια κ.ά. Είναι ο μοναδικός στον κόσμο ζωολογικός κήπος με ζώα από τον Αρκτικό κύκλο και το Βόρειο ημισφαίριο της γης. Μπορείτε να επισκεφθείτε το πρατήριο με τα γνωστά γλυκίσματα, σοκολάτες και καραμέλες FAZER, καθώς και το κάστρο Murr-Murr, ο πύργος του οποίου είναι το σπίτι των συνοδών του Άγιου Βασίλη, Γιούσα και Νέσσε. Γεύμα και συνεχίζουμε για το Ούλου (Oulu). Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Ούλου, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 5
ΟΥΛΟΥ – ΕΛΣΙΝΚΙ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ούλου όπου θα πάρουμε την πτήση μας με προορισμό την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι. Άφιξη στο Ελσίνκι και περιήγηση στην γοητευτική “κόρη της Βαλτικής”, όπως αποκαλούν το Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το Προεδρικό Μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι (Uspenski), την πλατεία της Γερουσίας με τον Καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας , τα ναυπηγεία, το μνημείο του μεγάλου συνθέτη της Φινλανδίας Σιμπέλιους (Sibelius) και την περίφημη Εκκλησία των Βράχων. Μετά το τέλος της περιήγησης μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, παραλαβή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 6
ΕΛΣΙΝΚΙ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΤΑΛΙΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΑΛΙΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο για Ταλίν. Απολαύστε από μακριά τη θέα της χιονισμένης πόλης και των μικρών νησιών, ιδίως της Suomenlinna, του παλιού κάστρου. Δύο ώρες αργότερα άφιξη στο Ταλίν, συνάντηση με τον ξεναγό μας και γνωριμία με την παραμυθένια και ρομαντική πρωτεύουσας της Εσθονίας. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο πάρκο του παλατιού Κadriorg και τον μεγάλο παραλιακό δρόμο Birgitta. Θα συνεχίσουμε για τον λόφο Toompea, το εσθονικό Κοινοβούλιο και τον περίτεχνο Καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, που κτίστηκε τα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες. Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά θα αντικρίσουμε την βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει την Άνω από την Κάτω πόλη. Επίσης, θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής. Αφού περάσουμε από τις εκκλησίες του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου, θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της Κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στην όμορφη πόλη-μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Λιθόστρωτα δρομάκια, μυτεροί πύργοι, επικλινείς στέγες και εκπληκτικές εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό. Περιδιαβαίνοντας το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης ή πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. Χρόνος ελεύθερος και αργότερα επιστροφή στο Ελσίνκι. Διανυκτέρευση.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 7
ΕΛΣΙΝΚΙ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ελσίνκι όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Print Friendly, PDF & Email

Σημειώσεις : Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.

Στην τελική τιμή Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ με απευθείας πτήσεις charter της Aegean Airlines.
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ με πτήσεις της Turkish Airlines μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΟΥΛΟΥ – ΕΛΣΙΝΚΙ με απευθείας πτήσεις.
 • Περιλαμβάνει 1 αποσκευή μέχρι 20 κιλά & μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού στο ξενοδοχείο μας.
 • Διαμονή για 3 νύκτα στο Ροβανιέμι στο ξενοδοχείο Santa Clauss Α΄ κατηγορίας ή παρόμοιο.
 • Διαμονή για 1 νύκτα στο Ούλου στο ξενοδοχείο Oulu Htl Sokos Arina Α΄ κατηγορίας ή παρόμοιο.
 • Διαμονή για 2 νύκτες στο Ελσίνκι στο ξενοδοχείο Scandic Α΄ κατηγορίας ή παρόμοιο.
 • Καθημερινό πλούσιο πρωινό μπουφέ.
 • Δείπνο για 4 ημέρες στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
 • Όλες οι εκδρομές όπως αναφέρονται στο ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής με Ελληνόφωνο συνοδό.
 • Επίσκεψη στο χωριό του Άι Βασίλη, στον αρκτικό κύκλο με Ελληνόφωνο συνοδό και πιστοποιητικό.
 • Επίσκεψη στο μουσείο Arktikum με Ελληνόφωνο συνοδό (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου).
 • Επίσκεψη στο Snowman World με Ελληνόφωνο συνοδό (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου).
 • Επίσκεψη στην Snowland (Igloo restaurant, περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου).
 • Επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο στη Ρανούα με Ελληνόφωνο συνοδό (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου).
 • Εκδρομή με μηχανάκια του χιονιού (snowmobiles) και συνοδό.
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων, βόλτα με έλκηθρα και δίπλωμα οδήγησης.
 • Επίσκεψη σε φάρμα huskies & βόλτα με έλκηθρα.
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου του γραφείου μας
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, κάστρων και γενικά όπου απαιτείται.
 • Κόστος εισόδου στο Santa Park : ενήλικες: € 42 και παιδιά: € 36.
 • Φιλοδωρήματα, ποτά, αναψυκτικά, αχθοφορικά και λοιπά έξοδα.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
Τιμοκατάλογος

Ξενοδοχείο Τιμή κατά άτομο
Δίκλινο Μον/νο Παιδί 2ο Παιδί
Scandic – Scandic Rukahovi – Santa Clauss A΄ κατηγορίας 2450 € 2850 € 2350 € 1800 €
Print Friendly, PDF & Email


embedgooglemap.net

Μπορείτε να στείλετε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

ΛΑΠΩΝΙΑ – ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ | 7 ΗΜΕΡΕΣ
Από €2,450.00
ανά Ενήλικας σε Δίκλινο
Από €2,850.00
ανά Ενήλικας σε Μονόκλινο
Από €2,350.00
ανά Παιδί με 2 γόνεις στο ίδιο δωμάτιο
Από €1,800.00
ανά Παιδι 2ο με 2 γονεις στο ίδιο δωμάτιο

Λεπτομέρειες Ταξιδιού

 • 20
 • 6
 • 02/01/2023
 • Αεροπορική Εκδρομή