ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ | 4 ΗΜΕΡΕΣ - 4 Ημέρες

Ενεργό

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
27 Οκτωβρίου, 2022 - 30 Οκτωβρίου, 2022 Διαθέσιμο €292.00
10 διαθέσιμες

4ήμερη εκδρομή στα Τζουμέρκα, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε τα Πράµαντα, τον Καταρράκτη, το Συρράκο, την Ι. Μ. Κηπίνας Καλαρρύτες, τα Άγναντα, τα Μελισσουργοί και πολλά ακόμη ! Όπου κι αν πετάξει το μάτι, συναντά την ασυναγώνιστη ομορφιά της τζουμερκιώτικης προίκας!

Print Friendly, PDF & Email
Ημέρα 1
ΑΘΗΝΑ – ΓΕΦΥΡΙ ΑΡΤΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ – ΓΕΦΥΡΙ ΠΛΑΚΑΣ - ΠΡΑΜΑΝΤΑ

Συγκέντρωση σε προκαθορισμένο σημείο στην Αθήνα και αναχώρηση στις 07:00. Μέσω της Γέφυρας του Ρίο και της Άρτας κατευθυνόμαστε στα Τζουμέρκα. Στάση στην Άρτα στο ξακουστό γεφύρι της. Επίσκεψη στη μαγική λίμνη Ζηρού. Τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης που περιτριγυρίζεται από κατάφυτο δάσος μαγεύουν τον επισκέπτη. Μύθοι και δοξασίες υφαίνουν τον ιστό της δημιουργίας της λίμνης Ζηρού. Ένα αλπικό τοπίο απαράμιλλής ομορφιάς που εκτείνεται σε έκταση 400 στρεμμάτων. Η λίμνη αποτελούσε λιμναίο σπήλαιο που η οροφή του κατέρρευσε πριν από 10.000 χρόνια περίπου! Μόνιμος κάτοικος της λίμνης η βίδρα, ενώ στα δάση που την περιβάλουν ζουν αρκετοί σκίουροι. Επίσκεψη στο μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων το θρυλικό γεφύρι της Πλάκας. Το γεφύρι στήθηκε από την αρχή με την καθοδήγηση των καθηγητών και φοιτητών του Πολυτεχνείου. Συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό των Πραμάντων, το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, χτισμένο στους πρόποδες της Στρογγούλας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, πολυτελών προδιαγραφών, ANAVASIS MOUNTAIN RESORT 4*. Υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 2
ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ, ΑΓΝΑΝΤΑ, ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ ΠΡΑΜΑΝΤΑ, ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΙ & ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πρωινό με τοπικά προϊόντα και αρχίζουμε τις επισκέψεις μας βλέποντας έναν από τους πολλούς νερόμυλους που υπάρχουν στα Τζουμέρκα. Αφού δούμε τη νεροτριβή και τα μαντάνια στην Άγναντα συνεχίζουμε για τους επιβλητικούς δίδυμους καταρράκτες στο πανέμορφο ομώνυμο χωριό. Χρόνος για καφέ σε 1200μ. υψόμετρο με θέα τα γύρω βουνά, τον Άραχθο και τον Αμβρακικό κόλπο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο καταπληκτικό σπήλαιο της Ανεμότρυπας με τις όμορφες λιμνούλες που σχηματίζονται από το ποτάμι που κυλάει μέσα του (έξοδα ατομικά). Περιήγηση στα Πράμαντα όπου βλέπουμε την εντυπωσιακή κεντρική εκκλησία Αγ. Παρασκευή και την πέτρινη βρύση «αράπης» σε μια από τις ωραιότερες πλατείες των Τζουμέρκων πίνοντας τον καφέ μας. Συνεχίζουμε την περιήγηση στην αετοφωλιά των Τζουμέρκων, τους γραφικούς Μελισσουργούς αγναντεύοντας από μακριά τον μεγαλύτερο καταρράκτη στα Βαλκάνια ύψους 330μ. Κλείνουμε την μέρα μας με προσκύνημα στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, δίπλα στο κρησφύγετο του θρυλικού Κατσαντώνη, τον τόπο που δημιούργησε το πρώτο επαναστατικό του σώμα ο Καραϊσκάκης με τον Μπακόλα, τον χώρο προετοιμασίας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Το μοναστήρι είχε λειτουργήσει από την αντίσταση και ως νοσοκομείο στην κατοχή από τους Γερμανούς. Μετά το τέλος των σημερινών μας επισκέψεων, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπο ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 3
ΠΡΑΜΑΝΤΑ – Ι. Μ. ΚΗΠΙΝΑΣ, ΚΟΥΙΑΣΑ, ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ, ΣΥΡΡΑΚΟ

Πρωινό με τοπικά προϊόντα. Η μέρα μας αρχίζει με προσκύνημα στο εντυπωσιακότερο μοναστήρι της Ηπείρου που χτίστηκε το 1212 και είναι χτισμένο σε σπηλιά κατακόρυφου βράχου. Συνεχίζουμε για μια εύκολη παραποτάμια πεζοπορία στη μαγευτική Κουιάσα. Η διαδρομή κινείται στις άκρες του ποταμού Καλαρρύτικου αντικρίζοντας πέτρινο γεφύρι, λιμνούλες και καταρράκτες. Συνεχίζουμε για τους Καλαρρύτες, ίσως το πιο ανέπαφο στο χρόνο χωριό στην Ελλάδα. Οι Καλαρρύτες με τα πολλά γεφυράκια είναι ο τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη του διάσημου οίκου BVLGARI. Θα δούμε τον Ναό του Αγ. Νικολάου και αν σταθεί δυνατό το ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο Γκολφινοπούλου καθώς και το μουσείο αργυροχρυσοχοΐας. Αργότερα θα γνωρίσουμε το Συρράκο με την καταπληκτική αρχιτεκτονική, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδος. Αν σταθεί εφικτό θα δούμε το λαογραφικό μουσείο στο πατρικό του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη. Χρόνος για γεύμα και περίπατο και αργότερα επιστροφή στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Χαλαρώστε και το βράδυ θα βρεθούμε για το δείπνο μας.

Print Friendly, PDF & Email

Ημέρα 4
ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΜΕΤΣΟΒΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό με τοπικά προϊόντα και αναχωρούμε από τα Πράμαντα για επίσκεψη στο χωριό Ελληνικό το οποίο κοσμείται με έργα σύγχρονης τέχνης του Θεόδωρου Παπαγιάννη. Επίσκεψη στο μουσείο με τα υπέροχα γλυπτά (έξοδα ατομικά) και συνεχίζουμε για το Μέτσοβο. Χρόνος για καφεδάκι και επιστρέφουμε στην Αθήνα μέσω Καλαμπάκας. Άφιξη στο κέντρο της Αθήνας αργά το βράδυ.

Print Friendly, PDF & Email

Σημειώσεις : Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, επισκέψεων, ενδέχεται να αλλάζει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Στην τελική τιμή Περιλαμβάνονται

 • Όλες οι μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία.
 • Διαμονή για 3 νύκτες στο πολυτελών προδιαγραφών ANAVASIS MOUNTAIN RESORT 4* στα Πράμαντα Ιωαννίνων.
 • Καθημερινό πλούσιο πρωινό με τοπικά προϊόντα.
 • Ημιδιατροφή, δείπνο σερβιριστό καθημερινά.
 • Όλες οι εκδρομές όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • ΦΠΑ.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους όπου απαιτείται.
 • Ποτά, αναψυκτικά, αχθοφορικά κλπ.
 • Δημοτικά τέλη ξενοδοχείου πληρωτέα απευθείας στα ξενοδοχεία.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
Τιμοκατάλογος

Ξενοδοχείο Τιμή κατά άτομο
Δίκλινο Μον/νο Παιδί
Anavasis Mountain Resort 4* 292 € 369 € 214 €
Print Friendly, PDF & Email


custom google maps embed

Μπορείτε να στείλετε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ | 4 ΗΜΕΡΕΣ
Από €292.00 €292.00
ανά Ενήλικας σε Δίκλινο
Από €369.00 €369.00
ανά Ενήλικας σε Μονόκλινο
Από €214.00 €214.00
ανά Παιδί με 2 γόνεις στο ίδιο δωμάτιο

Λεπτομέρειες Ταξιδιού

 • 40
 • 3
 • 24/03, 28/04, 10/06, 27/10
 • Οδική Εκδρομή